Mindenmentes
Cukrászdai jelenet: - Kisasszony, tudna adni valamit, ami cukor -, glutén-, laktóz- és tojásmentes? - Persze. Szalvétát.
Cukrászdai jelenet: - Kisasszony, tudna adni valamit, ami cukor -, glutén-, laktóz- és tojásmentes? - Persze. Szalvétát.
Ételallergia esetében a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos élelmiszerekre, mintha azok károsak lennének. Az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek, hogy az idegen anyaggal szemben védekezzenek. Az esetek többségében az allergiás reakció azonnali tüneteket produkál. Ezek enyhék és súlyosak egyaránt lehetnek. Az allergiás reakciók egyre gyakoribb előfordulása számos, 21. században végbement új tendenciával és folyamattal hozható összefüggésbe.
Az ipari fejlődés következtében kifejezetten sok kémiailag módosított, vagy szintetikus alapanyaggal érintkezünk. A környezet és a népegészségügyi helyzet egyaránt meghatározó tényező az allergia kialakulásának szempontjából. Az élelmiszeriparban is rengeteg változás ment végbe. Sok esetben változtak az alapanyagok, a feldolgozási módok. Az ételek egyre több ízfokozót, mesterséges színezéket, tartósítószert és egyéb adalékanyagot tartalmaznak. A műtrágyák, a növényvédőszerek, valamint az állattartás során alkalmazott tápszerek és antibiotikumok egyaránt megterhelést jelentenek az emberi szervezet számára. Milyen tünetei lehetnek az ételallergiának?
Az allergiás reakció lehet kellemetlen ám veszélytelen, egyes esetekben azonban akár életveszélyes is. A tünetek az étel elfogyasztása után pár perccel vagy néhány órával jelentkezhetnek, attól függően, hogy milyen típusú ételallergia vagy ételintolerancia áll fenn. A legelterjedtebb allergének - glutén, laktóz, szója, tartósítószer, ezen felül a finomított cukor - ételeinkből való kizárása pozitív hatással van a szervezetünkre, hiszen akaratlanul is egészséges fogyást indít be. A ketogén típusú táplálkozás átalakítja az anyagcserét és mozgósítja a raktározott zsírokat. A ketózis folyamata által zsírégető üzemmódba kapcsolja a szervezetet. A mentes életmód tehát korántsem korlàtokat jelent, épp ellenkezőleg - új távlatokat nyit. Élhetőbbé válik a Világ, ha jól eszünk. Jót tesz Neked és a környezetnek is. TEHERMENTESÍT.